Ze szkła i stali

Mabilux jest uznaną firmą z branży obróbki metali i wieloletnim partnerem biznesowym Astron. Wspólne realizacje to zawsze najwyższej jakości projekty architektoniczne, realizowane przy jednoczesnym wsparciu całego procesu budowlanego Astron. Daje to klientowi gwarancję wysokiej jakości zamawianego budynku.

Rodzinna historia sukcesu 
Mabilux, który opiera swój rozwój i sukces na bezpośrednich relacjach z klientem, potrzebował nowych lokali. Ze względu na rozwój firmy i z okazji jubileuszu 30-lecia rodzinnego biznesu, Sam Massard, który właśnie zastąpił swojego ojca, Philippe Massarda, na stanowisku dyrektora zarządzającego, postanowił zainwestować w nowe lokale. Inwestycję zrealizowano w strefie przemysłowej Kockelscheuer, położonej na południu Luksemburga.
jako pasjonat stali i projektowania na najwyższym poziomie, Massard zrealizował swój cel poprzez nadanie budynkowi przemysłowemu szlachetnej bryły architektonicznej w możliwie najprostszy sposób - poprzez wdrożenie  Systemu Astron buildings.

Ze stali i szkła
Konstrukcja ze szkła i stali powstała w ciągu 10 miesięcy.
Elewacja frontowa biura w całości została wykonana ze szkła.
Perforowane panele z siatki zapewniają lekkość konstrukcji budynku i dają bardzo atrakcyjny efekt wizualny. Ta okładzina umożliwia kontrolowanie ilości wpadającego do budynku światła, filtrowanie go i tworzenie przezroczystości w celu oświetlenia wnętrza lub zapewnienia ekranu przed nadmiernym nasłonecznieniem.

Wnętrze jest urządzone bardzo starannie i również robi bardzo profesjonalne wrażenie. Konstrukcja integruje pierwotną strukturę z dekoracją, a jej oryginalność można dostrzec w wyraźnie widocznych rurowych kolumnach i elementach stabilizujących.
Odsłonięte kolumny rurowe wypełniono betonem. Pozwala to uniknąć stosowania farby pęczniejącej przy zachowaniu zgodności z obowiązującymi normami.

Na trzech kondygnacjach dostępnych jest wiele wygodnych biur dla wypożyczalni Mabilux i firm partnerskich.

Zespół inżynierów Astron znalazł sposób, by w pełni wyeksponować stal, która jest bardzo widoczna i zbudować budynek o wysokich walorach architektonicznych.

Cała powierzchnia warsztatu, o wielkości 910 m², pokryta jest ciemnoszarymi płytami warstwowymi. Kontrastują one z obszarem biurowym budynku, dodając mu różnorodności.

Zwraca uwagę metaliczna struktura z czerwonym elementem w logo, utrzymana w kolorach firmowych Mabilux.

Dobrze zaprojektowana architektura, wykorzystanie stali i innych materiałów sprawiają, że 80 członków zespołu Mabilux śmiało może powiedzieć, że w nowych pomieszczeniach pracuje w prawdziwie ergonomicznych warunkach.

 

 

 

Cofnij